Το γέλιο κάνει καλό στη σχέση

Το γέλιο κάνει καλό. Αλλάζει τη ζωή μας και μας χαρίζει χρόνια. Είναι το καλύτερο συστατικό μιας υγειούς ζωής. Ξέρατε ότι εκτός από καλό σε εσάς, μπορεί να κάνει καλό και στη σχέση σας; Και όμως, το γέλιο χαρίζει χρόνια σε μια σχέση! Διαβάζοντας το άρθρο θα μάθετε γιατί το γέλιο μπορεί να χαρίσει χρόνια στη σχέση σας.

Γελάστε με το ζευγάρι σας
Ζευγάρι και Γέλιο
Σε μια υγιή σχέση ξετυλίγετε κάθε πτυχή του εαυτού σας. Πρώτα απ’ όλα κάνοντας σεξ έρχεστε ακόμα πιο κοντά και ανακαλύπτετε το ταίρι σας. Καθημερινές συνήθειες γίνονται μαζί, όπως το να τρώτε, να βλέπετε σειρές, να βγαίνετε, να μένετε κάποιες φορές μαζί, να μοιράζεστε σκέψεις και ανησυχίες. Όλα αυτά είναι πράγματα που φέρνουν πολύ κοντά ένα ζευγάρι. Γιατί να μην είναι και το γέλιο ένα από αυτά;

Κάνοντας πειράγματα, αστεία, έρχεστε τόσο κοντά με το ταίρι σας, που δεν το καταλαβαίνετε. Με τα πειράγματα δημιουργείται μια ακόμα πιο οικεία αίσθηση μεταξύ σας. Μια ερωτική σχέση που έχει την οικειότητα μιας φιλικής σχέσης, έχει το κλειδί για την μακροβιότητά της. Όταν μπαίνει και το στοιχείο της πλάκας, του πειράγματος και του γέλιου μέσα στη σχέση, όλα κυλούν πολύ πιο όμορφα και αρμονικά.

Την ίδια παρατήρηση την επιβεβαιώνει και έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, όπου δείχνει ότι τα ζευγάρια που γελούν συχνά μαζί κρατάνε περισσότερο τη σχέση τους. Το γέλιο και το πείραγμα δεν δημιουργούν μόνο το αίσθημα της οικειότητας, αλλά και της ασφάλειας να διώξει το άτομο κάθε συστολή και άμυνα.

Πειράξτε ο ένας τον άλλο

Τα πειράγματα μεταξύ των ζευγαριών και ο φιλικός ανταγωνισμός αυξάνουν τη λίμπιντο και την ερωτική έλξη. Έτσι, αυξάνεται και η επιθυμία να βρίσκονται όλο και περισσότερο μαζί. Και αυτό γιατί νιώθουν καλά, πραγματικά καλά, και απομακρύνουν έτσι το άγχος και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Το γέλιο δημιουργεί ευεξία και ευχαρίστηση στους ανθρώπους. Ιδιαίτερα στα ζευγάρια μπορεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την σχέση τους. Τα πειράγματα και ο ανταγωνισμός στα παιχνίδια που παίζει μεταξύ του ένα ζευγάρι, μπορούν να ανεβάσουν πολύ περισσότερο τη διάθεση και να ενισχύσουν τη μεταξύ τους έλξη. Όσο περισσότερο γελάνε μαζί τα ζευγάρια τόσο πιο καλά περνάνε μεταξύ τους.

Σίγουρα, όμως, τα προβλήματα δεν λείπουν από την καθημερινότητα. Όταν, όμως, ξέρει ότι μετά από μια δύσκολη μέρα θα βρει τον άνθρωπό του, που τον ηρεμεί και τον κάνει να νιώθει ευχάριστα, ενώνεται ακόμα περισσότερο μαζί του. Μέσα από την επικοινωνία και την πλάκα το ζευγάρι αποφορτίζεται και ηρεμεί και μπορεί να αλλάξει εντελώς τη διάθεση της υπόλοιπης ημέρας.

Δεν είναι όμως όλα αστεία.

Όπως είπαμε, τα πειράγματα και τα αστεία είναι πάντα απαραίτητα στη σχέση. Τα πικρόχολα και ειρωνικά, όμως, αστειάκια μπορούν να έχουν αρνητικά αποτελέσματα στη σχέση. Συνήθως τέτοια σχόλια χρησιμοποιούνται όταν έμμεσα ο ένας από τους δυο θέλει να πει πράγματα που τον ενοχλούν στον άλλο. Επικρίνοντας συνεχώς το ταίρι σας θα δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα, που μπορεί να οδηγήσει και στην μεταξύ σας απομάκρυνση.

Αλλά και σε περιπτώσεις που τα επικριτικά αυτά σχόλια δεν κρύβουν κάποια ενόχληση του ενός προς τον άλλο, σίγουρα μπορούν να δημιουργήσουν άσχημο κλίμα μεταξύ σας. Σε μια σχέση και οι δυο σύντροφοι επιθυμούν να εισπράττουν θαυμασμό και αποδοχή από τον άλλο. Ακούγοντας ειρωνικά σχόλια σίγουρα κλονίζεται η εμπιστοσύνη αλλά και η αυτοπεποίθηση, οδηγώντας πολλές φορές σε ρήξη.

Φροντίστε για τη σχέση σας
Φροντίστε για τη σχέση σας

Έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που σας κάνει ο σύντροφός σας να γελάτε. Αν όντως τα πειράγματα σας ενώνουν σαν ζευγάρι σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να συνεχίσετε. Αν όμως σας δημιουργούν αμφιβολίες, είναι μια καλή ευκαιρία να το συζητήσετε, πριν δημιουργηθούν μεταξύ σας τριβές. Μια υγιής σχέση βασίζεται στις ξεκάθαρες προθέσεις. Αν θέλετε η σχέση σας να έχει μακροβιότητα και να λάμπετε και οι δυο από ευτυχία μιλήστε για κάθε θέμα και γελάστε με την ψυχή σας!

Το περιεχόμενο του eshop μας απευθύνεται σε ενήλικες. Με την είσοδό σας αποδέχεστε ότι είστε άνω των 18 ετών. Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.