Safe sex…όλοι το ξέρουμε σαν όρο. Το θέμα είναι πόσοι το εφαρμόζουμε κιόλας. Έχει καθιερωθεί στο μυαλό πολλών ανθρώπων ότι το σεξ είναι πιο απολαυστικό όταν είναι ελεύθερο. Η έλλειψη, όμως, προσοχής συνεπάγεται πολλούς κινδύνους.
Η χειρότερη σκέψη που περνάει συνήθως από το μυαλό αντρών και γυναικών είναι μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά, πολύ πιο σοβαρά προβλήματα, τα λεγόμενα ΣΜΝ, που μπορεί να προκαλέσει το un-safe sex.
Επειδή δεν κόβεται το σεξ, όπως σωστά είπε η αγαπημένη μας Θεοπούλα, καλό είναι να μιλήσουμε για το safe sex. Ακολουθούν κάποιες συμβουλές τις οποίες όλοι πρέπει να ακολουθούμε, για να συνεχίσουμε, ασφαλείς, να ζούμε αυτή τη μεγάλη απόλαυση της ζωής.

Τι είναι το Safe Sex;

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι 100% ασφάλεια από ΣΜΝ και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη προσφέρει μόνο η αποχή. Επειδή, όμως, η μαγεία του σεξ είναι απαραίτητη και για την ψυχική υγεία των ανθρώπων, η αποχή δεν είναι λύση. Κατά τη σεξουαλική επαφή γίνεται ανταλλαγή υγρών. Το safe sex, με χρήση σωστής προφύλαξης, είναι η καλύτερη επιλογή πρόληψης ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.

Ας πέσουν οι ντροπές

Δυστυχώς, θέματα γύρω από το σεξ και τη σωστή προφύλαξη θεωρούνται ταμπού, πόσο μάλλον για ΣΜΝ. Είστε σε χρόνια σχέση με ένα σύντροφο; Σας αρέσει το παιχνίδι με διαφορετικούς συντρόφους κάθε φορά; Δεν έχει καμία σημασία. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, πρωταρχικό ρόλο παίζει η υγεία. Για αυτό μιλήστε ανοιχτά με το ταίρι σας για κάτι που ίσως παρατηρήσατε σε αυτόν ή για κάτι που εσείς έχετε και πάρτε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Χρησιμοποιήστε προφυλακτικό

Πριν αρχίσετε δικαιολογίες όπως «δεν είναι το ίδιο με προφυλακτικό», «μου πέφτει όταν φοράω προφυλακτικό» ή «θα τελειώσω έξω», θα ξανά αναφερθώ στα ΣΜΝ. Βγάλτε από το μυαλό ότι μόνο η εγκυμοσύνη είναι το πρόβλημα. Fun fact, μια γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος και από προ-σπερματικά υγρά. Οπότε και «έξω να τελειώσεις» η στραβή μπορεί να γίνει. Και ας τελειώσουν οι δικαιολογίες ότι χάνεται η αίσθηση με το προφυλακτικό. Πλέον, υπάρχουν προφυλακτικά πολύ λεπτά με σχεδόν ίδια αίσθηση, όπως χωρίς. Χρησιμοποιώντας προφυλακτικό ελαττώνετε σε μεγάλο ποσοστό τη προσβολή από ΣΜΝ και την πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Χρησιμοποιήστε το σωστά

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα ενός προφυλακτικού. Για να μη σπάσει κατά την διάρκεια του σεξ, βεβαιωθείτε αρχικά ότι δεν έχει λήξει. Επιπλέον, να τοποθετούνται σε μεριές μακριά από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Άλλη μια συμβουλή είναι να μην το ανοίγετε με τα δόντια. Μπορεί να φαίνεται πιο sexy, ωστόσο, ίσως να το τρυπήσετε χωρίς να το καταλάβετε. Τέλος, επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος. Επειδή υπάρχουν διάφορα μεγέθη, πρέπει να διαλέξετε προφυλακτικά τα οποία ταιριάζουν 100% με το πέος σας. Ένα μεγαλύτερο ή στενό προφυλακτικό θα σας βγει κατά την διάρκεια του σεξ ή θα σπάσει.

Προσοχή στα λιπαντικά

Τα λιπαντικά κάνουν τη διείσδυση ευκολότερη και ακόμα πιο ευχάριστη. Ωστόσο, λιπαντικά με βάση το λάδι μπορούν να φθείρουν το προφυλακτικό και να τρυπήσει. Για το λόγο αυτό καλό είναι να προτιμάτε λιπαντικά με βάση το νερό, σιλικόνη ή γλυκερίνη. Μπορείτε πάντα να ελέγξετε αν τα προφυλακτικά είναι ανθεκτικά στα λιπαντικά με λάδι.

Άλλες συμβουλές

Αν είστε λάτρεις του πρωκτικού σεξ να φροντίζετε να αλλάζετε προφυλακτικό όταν από τον πρωκτό εισέρχεστε στον κόλπο. Ο πρωκτός έχει πολλά μικρόβια, ικανά να προκαλέσουν μόλυνση στο αιδοίο. Πέραν, όμως, του προφυλακτικού, υπάρχουν και άλλα λιγότερο γνωστά μέτρα προφύλαξης για safe sex. Το οδοντικό φράγμα από λατέξ είναι ιδανικό για το στοματικό σεξ. Τοποθετείται πάνω από το αιδοίο ή τον πρωκτό μειώνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης κάποιου ΣΜΝ.

Απολαύστε το σεξ με ασφάλεια

Το σεξ είναι κάτι ξεχωριστό για τον καθένα. Άλλες προτιμήσεις, άλλα θέλω, τα οποία είναι όλα αποδεκτά όταν υπάρχει συναίνεση και από τους δυο συντρόφους.

Δώστε μεγάλη σημασία στην προφύλαξη, κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις και απολαύστε, με ασφάλεια, αυτή την υπέροχη εμπειρία με το ταίρι σας.

Προφυλακτικά και Χρήση
Το περιεχόμενο του eshop μας απευθύνεται σε ενήλικες. Με την είσοδό σας αποδέχεστε ότι είστε άνω των 18 ετών. Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.